Nálam a nagy tücsökkel az volt a baj, h vszinüleg belecsípett a nagy hímem szájába, majd később a tücsi kitin része fennakadt valahol a gyomrában v beleiben a gekkómnak. Ezt ultrahang vizsgálattal nézte meg nála a doki.
Mindennek az eredménye h elkezdett tájogosodni a szája, amire tűvel csepegtettem gyógyszert. A dokitól kapott szurikat is. Mivel elvolt akadva benne a tücsök így nem is evett, meg a szája is nagyon fájhatott szegénynek. Erre kapott asszem paraffin olajat hashajtóként. Nagyon levolt fogyva de nem evett, tehát nem jutott se vitaminhoz se fehérjéhez ezért kefírbe daraboltam szét késsel tücsköket apró darabokra(valami rémálom volt ez a művelet..) és cseppentővel adagoltam a szájába. Elég durva volt amikor egy tücsök fej a csápjainál fogva lógott a szájából..a többit nem is részletezném..
Lisztkukacnak meg a belső tartalmát kenegettem az orrára, úgy h középen belevágtam a lisztkukacba. Azt végül elkezdte nyalogatni, majd szép lassan helyreállt a dolog. Elkezdett enni már tücsköket is. Addig naponta itattam vitaminos vízzel is cseppentőből.
Na ez az okom arra, hogy nem merek többet nagy fekete tücsköt adni Nekik, holott tudom h sokan adnak a gekkóknak és semmi bajuk tőle. Én nem merek kockáztatni.
alpha111: Mi a helyzet Hármaskával?? Remélem Ő már eszik rendesen!! Jah és tücsökkel hogy álltok? Kecskeméten a nagy ZooCentrumban azt mondták, h nemlesz többet barna közepes tücsök:( Itt Fházán meg már jóideje csak a feketék vannak.:(