evangelium Creative Commons License 2007.11.20 0 0 549
Szia.

"ÚGY LEHET CSŰRNI-CSAVARNI, AHOGYAN AZT KELL EGY MENŐ FELEKEZETI TEOLÓGIÁNAK"

Semmi szükség csűrésre, mikor egyértelműen kijelent valamit.
Aki cáfolni akarja, annak van szüksége csűrésre csavarásra, ki tudja miféle teológiai érdekből!

Figyelj. Ki mondta, hogy Isten spermát lövelt Máriába?
Ádámhoz kellett sperma? Nem. Kit nevez az írás második Ádámnak? Jézust.
"Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, a mennyből való!"
Embernek kellett lennie, hogy az embereket megváltsa, és ehhez kellett Mária, aki testet adott neki.

"Ha Isten férfiivarsejtet lővelt Máriában és annk petéje megtermékenyült, ugyan olyan eredendő bűnbe szenved a drága, mint a lator"

Isten tudta nagyon jól, hogy ha fériivarsejtől termékenyül meg Mária, akkor az utód ugyan olyan bűnös lesz természete szerint, mint József, vagy Mária.
Józsefnek is volt fizikai apja, Máriának is, Jézusnak viszont nem.
"Akiben van a mi váltságunk, az Ő vére által", mely így nem szennyeződött attól, amitől József, vagy Mária vére igen, hisz mindketten (és minden ember az első párt kivéve) férfiivarsejttől származtak.

"MIkor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az Ő Fiát, aki asszonytól lett..."

"Kezdetben vala az Ige..., és az Ige testté lett"

Ezt történt, s a testté lételhez kellett Mária teste, s méhe. Az az Ige, mely előtte is létezett(Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél) s azután testté lett; nem József ivarsejtje volt.

"akkor ezt én nem fogom csak úgy hirtelen-kapásból elfogadni, hanem hazugságnak tartom"

Ez nagyon őszinte válasz. Én nem eröltetem, hanem kifejtem, hogyan értem, s miért.
Az írás mond valamit, és valamit meg nem mond. Nem lehet összevegyíteni, csak rossz akarattal, azt meg nem feltételezem.
Inkább tartsd hazugságnak.

Előzmény: Paleokrites (548)