tehtube Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5988

További kérdések: egymanuálosként használnád (nem ajánlott) vagy rendesen duplán? Milyen állványod van? Min hallgatnád a hangját?

(Igazából a falhoz betolva egy M3 sem foglal több helyet egy kettős állványos szintiösszeállításnál)

A VK7 a leginkább rockos. Brutál hang, picit szintisebb billentyűzet.

Blúzos, jazzesre a DB3-at is tudom javasolni. Kiegyensúlyozottabb, "nyugodt" hangja van, igazi waterfall billentyűzete (ami még a VK8-nak sem az ismertető ellenére) , autentikus szolgáltatással rendelkezik mint pl. szelektív vibrátó, presetek csak a drawbart váltják, vibrátót, lezlieffektet nem. több topiktárs használja megelégedéssel a mai napig.

Sokan használnak Nord Electrót is. A kezelését "szokni kell".

A Korg CX3 nagyobb, nehezebb, de két regiszterkészletes, nagyon autentikus felülettel, szelektív vibrátóval, inkább keményebb hanggal.

És az orgonát min akarod hallgatni? Monón, sztereón vagy igazi lezlin?

Van több egyéb megoldás is.

Nagyon autentikus a Voce V5+ orgonamodul egy Boss DR20 lezlieffekttel.

Végül a saját megoldásom, olcsó, rendkívül jó hangú ESI sampler, melybe a B3-mamat mintáztam és a presetek mélyreható programozásával sikerült a kiélesedő sírós vibrátót, a loudness jellegű swell pedál hangzást kihoznom belőle. Ehhez viszont szintén mű/igazi lezli kell. Persze itt van egy további plusz, bármilyen egyéb hangszer is egyidejűleg nagyon jó minőségben megszólaltaható minden további beruházás nélkül. A B3 billentyűzetéhez leginkább közelálló Roland A30-33-37, ill Fatar SLK61-161 szintén kedvező áron szerezhető be. Presser erre váltott az Electróról és már többen használják.

Sajnos a gyári hangszerek legtöbbjénél a chorusvibrátó elmarad a B4-től. Számomra ez az egyik legfontosabb szempont, sírjon az orgona.

Ja, kifelejtettem az XB, XK-kat. Leginkább a semlegesség jellemzi szerintem azok hangzását Vk7-féle fedélzettel.

Meg KeyB. Bitang jó, nehéz, drága.

Meg Parie. Az már igazi gyakorlatilag.

Új Orlával, Wersivel sem találkoztam.

Ha több kérdésed még felmerülne, ide írhatsz: arsic@t-online.hu

Üdv, Zsolt

Előzmény: szintis (5987)