wpepi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 325
Nem akartam senkit se meggyőzni hiszen HD tartalomhoz mindenképpen plazma, LCD kell. Amire reagáltam az a bődületes baromság, hogy az SD tartalomhoz a CRT kevés. A tévhitekkel ellentétben a CRT nem azért került a háttérbe mert nem megfelelő hanem azért mert bizonyos méret felett nem lehet elkészíteni (pár évvel ezelőtt nagy méretben a projektoros TV volt a sláger aztán a korlátjai miatt szépen el is tűnt). Az időközben megjelent és gyorsan fejlődő digitális megjelenítőknek köszönhetően előtérbe került a HD és a CRT folyamatosan kiszorításra került. De ez nem jelenti azt, hogy SD tartalomhoz kevés a CRT hiszen a CRT fizikai sorfelbontó képessége 800 körül van és hát az SD tartalom amit a DVD-n viszontlátsz 540-es sorfelbontással rendelkezik.

"nem fogod meggyőzni arról amit a saját szemével lát."

Sokszor találkozom olyan emberekkel akik meg vannak győződve arról, hogy az "egygombos" tömörítőkkel áttömörített MPEG2 amit a gyári DVD-ről másolnak kurva jó aztán mikor eléjük tolom a Canopus-al készített MPEG2-t tátva marad a szájuk. A minőség megítélése relatív. Mindenkinek más számít. Sokan nem veszik észre a nem megfelelő felkonvertálás okozta hibákat mert nem is keresik. Mint ahogy azt már előttem más is írta van olyan készülék melynél a HD-re konvertált SD igen meggyőző de ez nem az a kategória amit az átlagember megvesz.
Persze nem vitatom, hogy nem szép egy felkonvertált kép de ha SD-nél tökéletességre vágyunk akkor egy kiváló CRT vagy felsőkategóriás HD megjelenítő.
Előzmény: mmiissii (321)