gravir007 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 308

Esetleg két hasonló árú tv-t tegyél egymás mellé próbálni, ne egy szutyok félig döglött samsungot használj összehasonlításnak.

Én is sok tv-t láttam már és aki azt állítja, hogy az lcd tv-knek és sok plazmának is jobb képe van sd forrásról mint egy jó(!!!) crt-nek, annak nagy baj van a szemével.

Az igaz, hogy a plazmák is meg az lcd-k is rohamléptekben fejlődnek, azért most már nem ott tartanak mint pár éve, de sima tv nézésre és dvd nézésre még mindig hatalmas előnyük van a crt-knek, pláne ha az árukat is megnézzük.

Szó se róla van olyan plazma ami elött le a kalappal és azt kompromisszumok nélkül lehet választani, de az nem is a 100.000-es kategória.

Az olcsóbb 200.000 körüli plazmákkal a legnagyobb baj, hogy nem hd képesek, általában 1024*768-asok, azzal meg mire megyek, sd-nek sok, hd-nek kevés...

Minnél nagyobb egy tv, annál jobban előjönnek az sd adás hibái meg a kábeltv hibái.

Szóval tesztelni csak ésszel lehet, egy többszázezres plazmát ne egy két fillért nem érő samsunggal, hanem egy B&O vagy egy jó sony vagy panasonic tv-vel vesd össze.

De ha a képméretet nem nézzük :)) akkor egy sima 30.000Ft-os 55cm-es tv bármikor megver egy plazmát minőségben, nem beszélve ez lcd-kről.

Azt én is leirom mégegyszer, hogy most sd-ről beszélünk, amint már hd-ról esik szó, akkor már a crt tv nem jöhet szóba, ott már a lcd tv képe is veri a crt-t, (persze nem a tescó gazdaságos 50.000.000:1 kontrasztu 80.000Ft-os...)

Előzmény: mmiissii (301)