CBNora Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3596
Finom lehet a cékla, valószínűleg kipróbálom egyszer.
Kelkáposztát nem ültettem, egyszer próbáltam, és nem lett szép. Káposztafélékből csak brokkolit, kelbimbót és káposztarépát ültettem, a brokkoliról már nem nagyon lehet szedni semmit, hacsak nem lesz még hetekig meleg. Kelbimbó levélből talán meg lehet csinálni a kelkáposztás receptet. Magától kikelt néhány növény a magas díszkáposztám magjából, az ehető leveles kel, csak én tartom dísznek. A magoncok legtöbbje nem is annyira szép, mint az eredeti volt, kevésbé kár megenni. Talán abból is jó lenne az a kaja, úgyhogy írd csak le. Szeretem az ilyen tepsis dolgokat, hamar megvan és biztos hús nélkük is jó, legfeljebb teszek rá sajtot, hogy laktatóbb legyen.

Krumplis-káposztás rakottat én is szoktam csinálni: héjában főtt krumplit+fokhagyma szeletkéket vajban kicsit átpirítok (ha nincs kedvem ablakot nyitnyi, vékonyabban szeletelem a fokhagymát és nem pirítom), ráteszem a brokklit, kelbimbót vagy ezek zsenge leveleit és hajtásvégeit, amit előzőleg párolóedényben megpuhítottam. Leöntöm sóval, borssal szerencsendióval ízesített tojásos tejföllel, reszelt sajtot is keverek bele, vagy azt a tetejére szórom. A végén zöldpaprika darabkákat szórok a tetjére, és átsütöm.
Majd káposztarépás receptekre is szükségem lesz, még sose ettem, csak a férjem kóstolta egyszer.
Előzmény: zsebi41 (3594)