Szeva ifjak!
Nagyon régen írtam már, de most aztán...
A múlt héten olyan melóba keztem a lánykámmal amiről azt gondoltam egy-két óra,pikk-pakk és kész.
A szellőzőventilátor már régóta nyifogott már a menetszéltől is, újabban meg, ha úgy ítélte meg a külső hőmérsékletet, már be sem kapcsolt.
Gondoltam ismerd meg autódat alapon nekifogok egy haverral és megjavíjjuk.
A dolgok könnyebbik oldalánál kezdtem, mondván hozzá lehet férni a szélvédő előtti
rostély eltávolításával.... khmm..
Kicsit elszontyolodtam, de kisvártatva újúlt erővel estem neki a kardánbox,vezetőülés,magnetofon, etc szétbombázásnak.Hűtővíz leeresztés, csövek eltávolítása, csatlakozások, bovdenek, egyéb nyalánkságok kibelezése után végre kikerüt a gépkocsiból a fűtőradiátor háza. Innen a venti kiszerelése már ámátőr meló.
Mint kiderült az egyik szénkefe a vége helyett az oldalával feküdt a kollektoron, ez okozta a nyifogást. Ha már kint voltak a cucok neki estem sűritett levegővel is nehogy már porosan rakjuk össze, kenést is kapott a motor.
Na de a visszaszerelés már nem ment ilyen könnyen ami az összeszerelt radiátor házának visszaépítését illeti.
Ehhez sajnos, hogy több helyünk legyen szét kellett szedni a műszerfal közepén tanyázó fűtésszabályzót, és itt jött a bökkenő: ahoz, hogy eltávolítsuk ki kell szedni a ventilátor kapcsolóját.
Nagynehezen rájöttünk, hogy a kapcsoló erőteljes benyomásával oldódik a kötés, de addig feszigettük jobbra, balra és közben tulajdonképpen szétment a kapcsoló belseje. Működik most is, de már nincsenek a jól érzékelhető fokozatok, és a gomb is kivehető könnyen. Lényeg, hogy frankó minden de ez a kapcsó bug baxa a csőrömet.
Valaki aki már csinált ilyet leírhatná hol rontottuk el.
A kapcsoló javítható e, vagy ha van valakinek elfekvőben egy jó arra vevő lennék.
Vevő lennék továbbá:
-Két első ajtó- gen2 ,nem baj ha rohad, csak javítás ne legyen rajta.
-szép állapotú gen1 hátsólámpák
-hibátlan barokkfelni garnitúra
-benziner repedésmentes fekete műszerfal