noaaa Creative Commons License 2007.11.11 0 0 543

Nekem alul megy a csík, de a kép nem mozog :-(

Van egy kisebbfajta problémám, ami mostanában többször előjött, így kiváncsi lennék a véleményetekre és tapasztalatotokra. Arról van szó, hogy többször kérték, adjak a suliba velük innivalót, kekszet, sőt, úszásra például kifejezetten kérték a tanítók, hogy vigyenek ilyesmit. Ezzel nem is lenne semmi baj, de van pár notórius "tarháló" gyerek az osztályban, akik mindig elkunyerálnak mindent az enyéimtől. Egyik nap is vitt egyikük egy üveg Kubut (nem szoktak mindig ilyesmit inni...), és otthon mondta a másikuk, hogy az XY itta meg az enyém helyett... Nehogy félreértsetek, nem vagyok "smucig", csak halálosan irritál, amikor bizonyos szülők annyira nemtörődömök, hogy soha semmit nem adnak a gyereküknek, még akkor sem, amikor direkt beírják az üzenőbe, és a gyerek a többitől kunyerál (ne arra gondoljatok, hogy annyira szegények...). Egyébként egyik nap rajzverseny díjkiosztó volt, és ahogy az enyémek visszaálltak a sorba a kis ajándékkal, amit kaptak, azonnal odaugrottak ezek az "éhenkórászok", hogy "Ugye nekem adod?". Ekkor eldurrant az agyam és odarontottam, hogy "Nem adja oda, ha szeretnél ilyet, legközelebb te is rajzoljál!". Olyan is volt, hogy játékokat adtak ezeknek a gyerekeknek ajándékba, igaz eddig csak pici, nem értékes dolgokat, de mégiscsak bosszant. Az egyik ilyen gyerek még azt sem restelli, hogy ha megyek értük, odarohanjon hozzám azzal, hogy "Adsz nekem DVD-t?" (így, nemes egyszerűséggel)  A gyerekeknek meg sokszor mondtam, hogy a kekszből kínálják meg a többieket, de azért ők is egyenek, de italt ne adjanak, mert ilyen beteges időszakban nem jó, ha egymás után isznak, meg különben is, vegyen az anyukája neki is. Na, akkor égtem viszont, amikor megszólalt a gyerek, hogy "De anya, azt mondod mindig, hogy jó szívűnek kell lenni." Erre mit lépjen az ember?