jazz3
2007.11.10
|
|
0 0
74
|
Bocs, tényleg pontatlan voltam. Főleg a kísérős hangszerekre gondolok, a többit nem nagyon ismerem. Igazából vendéglátózom kereset-kiegészítés képpen, és hangszer vásárlás előtti terepfelmérés során összeszedett tapasztalat alapján írtam, amit írtam. A számomra használható, és elérhető gépek között a roland az exr-t, a Yami a dgx-et adta ki. Ezek nagyjából egy árról is indulnak. De a dgx-ek csak 32 polifóniásak, és pendrájvról is egyenként kell töltögetni a stílusokat. Való igaz szépek a hangszínei, de a sok billentő általában nincs kihasználva, leginkább SMF-re jó a hangszer, ami a zenélés legalja sztem. Az árakat pedig használtan jobban tartják a dgx-ek, mint az exr. Magyarán:egy exr5s- használt árán max egy leharcoltabb psr 640-et vehet az ember. Nem volt soha psr 640-es Yamim, ezért nem is akarok ítéletet mondani, de az exr5s-flash-memójában lévő stílusok (79 db)helyett, ha akarom, akkor betölthetek csak bódiguszti-doplakávé, jellegű stíle-okat, tehát formálhatom a hangszer arculatát. És akkor a floppydrájvba még nem tettem semmit. Biztos jobb hangzása van pl. a psr1100-nak, de nem hinném, hogy ennyire variálhatóak a stílusai, ami a vendéglátózáshoz fontos. Mégis az ember után vágják 80-90E-ért, és népszerűbbek a régi Yamahák is, mint az exr-ek. |
Előzmény: ceruza_elemér (72)
|
|