Na látod, te eleve a cáfolatokat olvasod.
Konkrétan ilyen kísérletet nem csináltam... Ráadásul én nem vagyok asztrológus. De ha valaki kiválasztana a környezetemből (tehát, akiket kicsit ismerek) 10 embert, akiknek nem tudom a szül. dátumát, és kapok hozzá 10 horoszkópot, jó eséllyel megmondom, melyik kié. Még én is, pedig mondom, nem vagyok asztrológus.
Életesemények szempontjából nehezebb a kérdés: úgy gondolom, hogy egy-egy horoszkóp elem több életeseményt jelölhet. Mint ahogy írtam már korábban a Neptunuszos példámat... Decazért megérthető:
Mint a szóalaktanban: a többjelentésű szavakról is tudod, hogy több jelentésük van, de a szövegkörnyezetből kiderül, hogy ott melyik értendő. Na, megint egyszerűsítettem, bocs.
Amúgy meg mi az, hogy igazság? Én nem hiszem, hogy van egyetlen, egyetemes, mindenre kiterjeszthető tudományos módszer...
---- Honnan tudod, hogy működne? Végeztél kísérletet? ---- Miért, te honnan tudod, hogy egy adott vegyület, adott eljárás mellett milyen elemekre v. mittudoménmikre esik szét? Végeztél kísérletet? Nem. Elvégezték mások, s elfogadod. Ahhoz, hogy elfogadd, meg kell érteni a kémia nyelvét, hogy megértsd egyáltalán a kísérlet lefolyását, hogy a kísérletet végző miből mire következtetett. Én nem értem, hiába olvasom... elfogadom.
Ilyen az asztrológia is. Te meg ennek a nyelvét nem érted, mert nem ismered.