Pethor:
Orulok, hogy egyetertunk a szomszed tehene mentalitas ugyeben. Abban a vitaban azert akadtam meg rajtad mert nem tetszik a hitelrontasi taktikad. Folyton azt hajtogatod, hogy a veled egyet nem ertok azok azonosak kozismert es koznemszeretesnek orvendo nick-ekkel. Nekem ez kicsinyes hitelrontasi kiserletnek tunik es nem hiszem, hogy a teljesen uj asztaltarsakon kivul ezt barki is beveszi, ugyhogy akar abba is hagyhatod :-)
eomer:
Amig valaki azert hajt, hogy jobban menjenek a dolgai az abszolut dicseretes. Amit viszont tarsasagban gyakran latok es sokkal kevesbe talalok szimpatikusnak az egyik reszrol a rangkorsag es kivagyisag a masik reszrol pedig a panaszkodas.
A Mogorvanak teljesen igaza van abban, hogy minden ember a sajat sorsanak kovacsa. Ennek szamos kulonbozo megfogalmazasa letezik. Ami engem legjobban megfogott azt kb igy lehet leforditani: "Azert vagy ott ahol vagy mert pontosan ott akarsz lenni." Nekem ez valami olyasmit jelent, hogy ha az adott eletszituacio nem tetszik akkor tessek dolgozni azon, hogy megvaltozzon. Ha valaki ezt nem teszi, akkor az valahol azt jelenti, hogy ugy dontott, hogy a jobb/mas elet nem eri meg a szukseges erofeszitest es kenyelmetlenseget.
Hasonlo mondasok meg:
A lehetoseg sok kellemetlen munka kepeben kopogtat.
Minel tobbet dolgozol annal nagyob az eselyed, hogy szerencsed lesz.
Soth:
Hadd probaljam meg eloszlatni azt a tevhitet, hogy az amerikai melosnak jol megy. Ez csak a Hollywood-i filmekben van igy. A valosagban eleg gyakran kozep-europai mercevel merve is szarul elnek. A nyugat-europainak (kulonosen a nemetnek) sokkal kenyelmesebb elete van. Aztan persze nagyobb is a munkanelkuliseg, de minden tarsadalom maganak donti el, hogy melyik rosszat valasztja.