Knight of Improbability Creative Commons License 1998.10.15 0 0 69
Te Pethor, neked ez valami rogeszmed, hogy mindenki aki nem ert veled egyet az egy szemely kell legyen kulonbozo nick-ek alatt? :-) Na mind1 - ez nem az en problemam.

Magyarimazs:
Nekem errol mindig a "dogoljon meg a szomszed tehene is" vicc jut eszembe. Szerintem egyik jellemzo tulajdonsagunk, hogy irigyek vagyunk. Szerencsemre sok orszagba eljutottam es nehany helyen hosszab idot is eltem/dolgoztam. Nekem az volt a benyomasom, hogy mas orszagokban (pl. D,USA) az emberek tudnak oszinten orulni a mas szerencsejenek, sikerenek. Na ilyet magyarban ritkan latni.
A masik tulajdonsag amit szembeotlonek tartok, hogy Mo.-n nagyon nagy a tarsadalmi elvaras. (nem a munkahely(!), hanem a barati kor) Muszaj mindenkinek "sikeres vallalkozonak" vagy "csucsmenedzsernek" lenni de legalabbis "nagyokat szakitani". Mivel mindenki nem lehet sikeresebb a tobbieknel ugyhogy szerintem ez az egyik oka a rengeteg ongyilkossagnak. Amerikaban sok marhasag van, de ebbol a szempontbol van valami ami nekem nagyon szimpi: az egyszeru munka(s)nak is van becsulete. Teljesen OK amikor valaki azt mondja, hogy te nekem erre nem futja. Mo-n rogton leszarragozzak, lenezik es kiutaljak az illetot. Jo lenne, ha ez megvaltozna. Ugy altalaban boldogabbak is lennenek az emberek.