UV FOREVER Creative Commons License 2007.11.08 0 0 2301
No comment.

Konrád Gergőnek hívnak, Martonvásáron élek, diák vagyok, Pestre járok a B.C.Sz.I.G-be.

November 4.-én elmentem a helyi MÁV pénztára, diákBKSZ bérletet venni. A pénztáros hölgy közölte, hogy még sajnos nem érkezett meg.
November 6. Kedd. Reggel, mielőtt felszállok a 6:48-asra, a pénztárba megyek, és BKSZ bérlete vennék. Ha lenne. De nincs.( A pénztáros hölgy a vasúti csatlakozó bérletet már ki tudta adni, így megvettem. )Mondom, jól van, no problem, mert (mint hirdetve vala,) _(talán az ünnepek miatt)meghosszabították az érvényességet hetedikéig!!_. (A pénz nálam maradt, mert ezek után este, a Körtéren szerettem volna megvennia a bérletet.) Így lelkiekben megnyuodva vonatra szálltam, majd jött a MÁVkaller, mutatom a bérletet, minden a legnagyobb rendben, stb.
Megérkezek Kelenföldre, leaszállok, 47-49pótlózok, szenvedek a suliban, ahogy az lenni szokott...
November 6. Kedd. Délután, iskola után, kb 1/4 5-kor. Felszállok a 61-es villamosra a Csörsz utcánál, a Körtér irányába. (Psz.: 4033, ha jól emlékszem) Hegyalja útnál jön a BKVkaller. Tárca elő, bérlet(mint hogy nem volt más, még az októberi, ami ugyebár, a kapott tájékoztatás értelmében _érvényes_) felmutat. Kaller megszólal: Októberi. Mondom, igen, októberi. Erre ő: November 6.-a van. Én: igen.
Kaller: de csak 5.-éig volt érvényes.
Ezek után tárgyilagosan, higgadtan, kulturált formában elmondtam, hogy az érvényességi idő meg van hosszabbítva. Mondja: ötödikéig. Erre elmondtam neki, hogy a MÁV pénztárban Martonvásáron nem kaptam bérletet. De (elnézést a vulgáris kifejezésért) ő magasról szart rá, hogy mit mondok, és elkezdte kiállítani a csekket 10000 FT-ról. Én még mindíg próbáltam az igazamat védeni, de ő akkor már a diákigazolványomat kérte, és szépen mosolyogva, mintha ovodás lennék, elregélte, hogy rendben van, _hisz nekem_, és 8 napon belül eldzsasszolok az akácfa utcába, és bemutatom a bérletemet, és akkor _csak_ 2500-at kell lepengetnem.
Aláírás, satöbbi.
Ezek után, elfoglaltságom végeztével elmentem a körtérre bérletet venni, de a kilóméteres sor miatt elmentem a Kelenföldi Pu MÁV pénztárába, ahol már szintén nem volt kapható az említett bérletfajta. Tovább mentem a BKV pénztárba, ahol érdekes módon volt bérlet. Egyúttal felvilágosítást kértem, hogy (minthogy a bksz = bpesti közl. __SZÖVETSÉG__), akkor miért nincsenek az érvényességi időtartamok összehangolva? Ha a MÁV (ésmint utólag megtudtam, a VOLÁNBUSZ) meg tudta hosszabbítani, a BKV miért nem??? Mibe került volna nekik?
További kérdéseim:
--a BKV miért nem tudja időbn a szükséges mennyiségű bérletet kiküldeni?
--mégis hány száz kilométert kell utaznomidőt, fáradságot nem kímélve, hogy egy nyavalyás bérletet meg tudjak venni?
--a BKV a hiányt miért az én bőrömön akarja behajtani? Amikor 3-4 évre visszamenőleg meg van az összes bérletem, aki kíváncsi rá, megmutatom!! Miért pont rajtam, aki mindig megveszi a bérletet? Miért rajtam, aki soha nem bliccelt, és amúgy is ellene vagyok a bliccelésnek?

Az esetet felháborítónak tartom.
Tiszteltetem a seggfej kalauzt.

A történtek után gondoljon mindenki azt, amit akar. Elvégre mit fortyogok én a 16 évemmel.

gergo3864

(ui: elnézést kérek, akit esetleg bármivel megsértettem, de ezt muszáj volt magamból kiadnom...)