iroman Creative Commons License 2007.11.08 0 0 779
Én ugyan csak most lettem magnólia-tulajdonos, és azt is csak tavasszal ültetem ki, de itt a fórumon többen is végeztek vaskelátos vaspótlást, és kétféleképpen csinálták: "- a talaj savanyítása: az Alföld közepe táján lakunk, tehát nem kimondottan savanyú a talaj mifelénk. Minden ősszel, amióta megnőtt, tavasszal is kap 1 zsák (10 kg) vasgálicot a magnoliánk. Betakarjuk földdel, és ennyi. Semmi mulcs, semmi tápozás." és "- szétszórjuk a tövénél, majd alaposan belocsoljuk (teljesen feloldódik). Kb 14-15 éve ültettük, de lassan csodájára járnak már a városból is. Ezen kívül semmi kényeztetés, csak a locsolás." Én azt csinálnám, hogy egyszerűen félrehúznám a talaj felső rétegét (5cm), egyenletesen kiszórnám a vaskelátot a törzs köré a lehúzott részre, aztán betakarnám földdel. A többit a természetes csapadék elintézi. Mások 10kg-nyit szoktak kiszórni, és nincs gondjuk vele, neked mennyi van? Írod, hogy kis zsák, 1 kg? Nem gondolom, hogy árthatna neki, már ha tényleg emiatt barnul a növényed. Én szurkolok, hogy meg tudd gyógyítani!
Előzmény: taormina1 (778)