Fölrősítés:
Az üvegházat összetartó csavarokra plusz anyákkal zsineget erősítettem, és ehhez rögzítettem a buborékfóliát több csomag ruhaszárítócsipesszel. Elég sok darabból van, mert a cégnél a raktárból kunyeráltam el a fölösleges darabokat. Aztán később láttuk, hogy a Baumaxban méterben is lehet kapni.
Valamennyit a tényleg elvesz a melegből napos időben, de ez jó, mert nem olyan nagy a hőingadozás. Ezért hagytam bent nyárra is (és ez lusta természetemnek is kedvező volt). Télen se lenne jó, ha nappal +20 fok van, éjjel meg fagy. De nagyon kevés, amit elvesz.
A vizespalackok is a hőingadozás kiegyenlítésére vannak betéve. Így szétosztva nem nagyon számít, most még inkább csak tárolom őket. Télen lesznek hasznosak, a bent még fűtetlenül teleltett növényeket körülrakom velük, és még rakok föléjük buborékfóliát (réssel, hogy azért szellőzzön). Tavaly raktunk az egyik ilyen növény mellé hőmérőt, érezhető volt a hatásuk.
Fűteni csak akkor fogom, mikor berakom a palántákat. Több tálcát már nincs energiám nappalra kirakni, éjjelre bevinni. A paradicsomok jobban fejlődnek kint, mint a szobában. A paprikát nem rakom ki, annak jobb a fűtött szoba.
A fátyolfólia olyasmi, mint egy fehér, fátyolszerű, műszálas anyagból készült posztó, olyasmi a szálrendszere. Jó, hogy műanyag, mert évekig nem rohad el, hiába lóg a sárba, veri az eső, stb. Ezzel 80 cm magas növényt is simán be lehet takarni, több méter széles.