Redick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 4517
PALÁNKON INNEN ÉS TÚL

Székesfehérvár (sis) - Kenneth Henderson, az Albacomp erőcsatára megnyugodhatott, hiszen a helyére hozott Randell Jackson már el is utazott az országból, Kenny győzött , és maradt Székesfehérváron.

Egy meccset hagyott ki a játékos, Pakson Kenneth Henderson helyett Jackson játszott, és 2 pontot szerzett azon a találkozón. Bár nyilván csupán matematikai játék a feltételes mód, de ha Henderson azon a meccsen is hozza 17,3 pontos átlagát, leszedi 6,3 pattanóját, akkor akár az Albacomp is nyerhetett volna. Kíváncsi voltam, miként vélekedik a játékos az Albacomp, valamint saját eddigi teljesítményéről?

- Van még mit tanulnunk egymástól, van még mit közösen gyakorolnunk. Javítani kell a védekezésünkön, és építeni szükséges a támadójátékunkat - mondta.

- A védekezéssel nincs gond, annál inkább van a támadójátékkal...

- Sok az új játékos, nem állt még össze a csapat, idő kell ahhoz, hogy alaposabban megismerjük egymást. Ahogy folyamatosan lépünk előre, úgy ismerjük meg egymás gondolatait.

- Ön és Bencze a két legponterősebb játékos. A mezőnypontokat hiányolják?

- Benczével, Dáviddal jó egységet alkotunk a palánk alatt. A mezőnyjátékosok is jók, de eddig nem sikerült hatásosan összerakni a gépezetet, nem érett össze a játékunk, ezért türelmesnek kell lenni nekünk, illetve velünk szemben is másoknak.

- De erre nincs idő...

- Ezt nem értem. Miért, és mire nincs időnk? Ahhoz, hogy jobbá váljunk, türelemre van szükség mindenki részé-ről, hiszen még csak a verseny elején vagyunk!

- Mi járt a fejében, amikor meglátta Jacksont, akit erőcsatárnak hoztak...?

- Ez a menedzsment döntése volt, ez ügyben én nem tudtam semmit sem tenni. Csináltam a dolgomat az edzéseken, majd a mérkőzésen, amikor ismét szóhoz jutottam.

- De aligha lett volna boldog, ha az addigi legjobb külföldi játékosként megköszönik az ittlétét...

- Megkedveltem a várost, a csapatot, így elsősorban emiatt esett volna rosszul a szakítás. De tudomásul vettem volna, ha azt mondják, nincs tovább, a saját fájdalmam meg csak rám tartozik... Amúgy nem én vagyok itt a legjobb, bár mindig megpróbálom a legjobbat nyújtani.

- Pontmennyisége megfelelő. És a lepattanók?

- Elég sokat játszok kint, az ellenfél erőcsatárai is sokszor kóborolnak a vonalon kívül, ezért nehéz visszaérni a palánk alá a pattanókért.

- A MAFC-meccsen kiszakították a pontgátat ?

- Önbizalomnövelő csata volt a hétfői, hiszem, a sok pont jót tett mindenkinek, remélem, felszabadultabban játszunk ezután.