A halva az nalunk nincs, marmint Magyarorszagon. Romanoknal van, finom :D
A fold alatti jaratokrol? :D latom mar csinalnom kellett volna fotokat :P A Rui csinalt, majd kerek tole.. Hat, eloszor is nagyon fulledt levego volt, nekem a 20 perces korbenezes nagyon megterhelo volt. Le se mentem volna ha nem olvastam volna A KONYV-et. :D
(Ezennel ajanlom amugy minden Portugalia / detektivregeny rajongonak hogy vegyek meg Leslie L. Lawrence - Portugal aprilis c. konyvet :D)
Mindenesetre voltak olyan reszek ahova csak maszva lehetett bejutni, vagy L alakban meghajolva.. Voltak olyan reszek ahol sok viz volt, meg olyan reszek amik kamrakhoz hasonlitottak ahol regen taroltak cuccokat. De amugy semmi creepy... :-D es tul is eltuk, el sem lehetne ott tevedni mert csak egy kis reszt tudtak restauralni a foldrenges utan. Amugy a lemenet meg feljovet is kesz vicc volt, a villamos sinei kozott van egy csatornafedel amit kinyitottak es ott kellett lemaszni meg feljonni, de csak 4-5 munkafelugyelo figyelme mellett mert ha a villamos jott lekaszalta volna az embereket :D
Azt mondtak hogy evente 2-3 napra kinyitni is nagyon sokba kerul a muzeumnak, mert ki kell szivattyuzni onnan a vizet, es folyamatosan ugy kell tartani, mar jo elore. Mondjuk ezt amugy is megcsinaljak sokszor egy evben. Belepodijat meg nem kernek, es iden volt eloszor hogy idegenvezeteses tura volt es nem csak leszabaditottak a nepet aztan ki, es gondoljon mindenki amit akar... :-)
Meg prospektust is kaptunk! :-D Persze angolul semmit nem mondtak sem el, se leirva nem volt, de igazabol nem is a turistak alltak sorba hanem a helyiek, azokat erdekelte fokent. 4 oras sorbaallas.. de megerte. Ha nem is a latvanyert, hanem a konyv miatt meg azert hogy elmondhatom, voltam mar ott is, amit csak 3 napra nyitnak meg evente. Es tuti nem megyek vissza :D