Üdvözletem mindenkinek!
Papaver:Kézdi László könyvében milyen technikákat mutat be (fényképen)?Érdemes szerinted megvennem? Kissé drága mulatságnak tartok 67 oldalért 4000 ft-ot kifizetni. Hidrodinamika? Hidrogeológia? Konkrétan igy nem kerestem rá a dolgokra, de némi fogalmam van róluk. Bár amiket olvastam könyveket, azok közül a legérdekessebbnek azt tartottam (természetessen az aranymosásról szólóakan kívül) amelyik a magyarországi fólyók hordalékszállítását írja le 700 oldalban. Ez a görgetett és lebegtetett hordalék fizikáján kívül sokmindenről szól, de amit a legfontosabbnak tartok hogy konkrét mérési eredményeket, grafikonokat tartalmaz.
Honlapok közül azokat olvastam amelyekre rátaláltam az "aranymosás" kulcsszóval, és hasonszőrű társaival, külföldi honlapoknál inkább a videókra kerestem rá, és azokat töltögettem le, ill. nézegettem meg (akad köztük néhány érdekes technikát bemutató eszköz is [legalábbis szerintem]).
Aranymosással próbálkoztam-e? Érdekes kérdés, mi minősül aranymosásnak?
Én igazából amolyan homokcsapda készítésén dolgozom, illetve kísérletezem. Élesben is kipróbáltam őket, azonban még a folyóba való elhelyezésüknél kudarcot vallottam (sajnos). Ez meglehetősen elkedvtelenített, (de azért nem vette el a kedvem).
És te milyen mélységig mentél bele a témába?
Volt(ak) sikeres aranymosási kísérleted(eid)?
Vagy már rendessen üződ az ipart? :)