kris12 Creative Commons License 2007.11.04 0 0 18
Szóval, ha komolyan gondolod a vitát a vízforgatásról, akkor leírok egy-két gondolatot. Ez az egyik kedvenc témám. De ökörködni nem vagyok hajlandó, mert ezt már megtették mások az „Egely féle vitalitásmérő leleplezés” c. topikban, maga Iván Gábor is, a nagy teoretikus, ahol vitatkoztam.

A vízforgatás egzaktabb kísérlete az Egely-kerékkel történhet. Nekem van egy ilyenem, kb. egy fél éve. Az, hogy para vagy nem para az most teljesen közömbös. Szellemek pedig nincsenek! Csak forgás van. A kérdés hogy mitől forog. A műszer – nem tudom ismered-e – fordulatszámot mér. A fordulatszám függvénye az egyénnek és pillanatnyi állapotának. A huzatot természetesen ki kell küszöbölni, amennyire lehet.

A szkeptikusok cáfolata szerint a kerék forgását a kéz-meleg által történt áramlás okozza.

Szerintem kizárt.

Egyébként ebben az esetben, ellentétes irányba kellene forognia. Előrebocsátom, hogy a jelenséget csak szigorú laboratóriumi körülmények között lehet csak érdemben vizsgálni, (amit Egely meg is tett (?)) amit én rábízok a kutatókra. Kizárásos alapon megvizsgálható, hogy mi nem hajtja a kereket. Ugyanis joggal feltételezhető, hogy egy, a fizikában ismeretlen hatásmechanizmusról van szó.
Előzmény: V.László (-)