Nema akarok semmitmondo választ adni,de lehet az lesz belőle:Nem tudom miért csinálják ezt,de szerintem ez valami fajtatulajdonság lehet.Miböl gondolom.Azt tapasztaltam,ha nem ilyen zölden vett apro leértékelt mangot szereztem valahonnan,akkor az abbol kikelt magoncok,szépen,erőteljesen fejlödtek,első év végén már olyan cvastagok,hogy Gáborke be is tudta oltani öket.Nyáron nekem is a szabadban vannak,télen a verandaszerüen hüvös növényházban,és én már 3 éve nem ültettem át öket,tápot sem nagyon kapnak,mégis szépen nönek(ez azt jelenti,hogy évente ugy 2-3 x elkezd 3-4 levelet hajtani,kb ez a növekedési üteme a mangonak fiatalkorában sajnos)
Ha viszont ilyen néha olcson kaphato aprobb termésű mangot vetettem,akkor nekem is is ilyen kis vékonyszáru kis méretű magoncok lettek(ha egyáltalán kikelnek),és nem nagyon fejlödtek egy év alatt nekem sem.
Szoval mivel a mango eléggé igénytelen a talajra,nyáron szabadban is megvan,télen meg egy hüvösebb verandán,én szerintem inkább az lehet az ok,hogy kifogtál valami olyan tropusi szállitmányt amiben ezek a satnyább fajták vannak.Feltehetőleg ezért ilyen olcso.Magyarnak ez is jo:((Bécsben a gyümölcspiacon a normál mango mind sárga vagy piros,és kb.3 x akkora mint ami nálunk kaphato.