Superb_ Creative Commons License 2007.10.31 0 0 2393

A gyerekfotózás témához szólnék hozzá. Én zorkijjal, yashicával, olympussal egyaránt fényképeztem a fiamat, aki elég gyors. Ezen azt kell érteni, hogy nincs egyetlen pillanatban sem ugyanazon a helyen. És mégis talán a legjobb sorozatot róla fortéra lőttem a zorki 4-gyel! Macera és néha egy kicsit manipulálni kell valami játékkal, figyelemfelkeltő dologgal, poénkodni stb. de simán megy.

Analóg slr-el pedig nagyon könynen és gyorsan tudom fotózni, tehát összegezve nem hiszem, hogy digitálissal gyorsabb lenne, bár számszerűen több olcsó képet lehet csinálni. Hozzáteszem még mindehhez, hogy számomra a gyerekről, családról készített fotók sokkal fontosabbak mint bármilyen más téma. Ráadásul nálunk a nagymamák sok-sok fotóalbumon tudják nézegetni a családi és gyerekes képeket, ugyanis mindenből duplát hívatok, így nekik is megy bőven. Más nagyszülők csak számítógépes képekre hivatkoznak, amit ők csak néha látnak vagy éppen féltve őrzik azt az egyetlen digiből előhívatott képet, amivel megdobták őket. Én ezt tapasztalom nap mint nap. vagy a másik véglet a mobilos gyerekkép, családi kép amit inkább nem minősítek.

Ha megélhetésért fotóznék akkor én is kombinálnám a két technikát de azért a megrendelőimet  analógra is megpróbálnám  rábeszélni. Hátha...

Előzmény: kttomi (2379)