bmwr12 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 2377

Figyu !

(előrebocsájtom: tisztelem a tudásodat, amiből itt fórumon okulásomkra elémtártál nap mint nap, sok témában, és irigylem is)

NEM ÉRTETTÉL MEG !

Idéztél tőlem:

"...talán lőn fotó..."

amire így világítottál rá:

Ezt a bizonytalansági faktrort én személy szerint sok esetben kihagyom. Nem azért utazom el valahova vagy várom ki a megfelelő alkalmat hogy talán sikerül a felvétel, talán nem. Itt és most. Sok esetben lőni kell.

(nem adja vissza a rendszer a normál betűket, ez már nem idézet, sőt már így is maradt)

Nem kell lőni mindenáron, csak a digites korszak hozta meg ezt a lehetőséget olyan könnyelműségre teremtve lehetőséget, hogy "majd úgyis letőrlöm a kártyáról és annyi", vagy "majd PS-ben összejátszom a lényeget".

Ugyanakkor ezzel a lehetőséggel átnevelte az átlagfotóst tehetségtelen, magát profinak tituláló , kattogtató gépkezelővé, aki rábízza magát a gépébe beépített tudásra.

Na ebben az embernek nem sok szerepe van.

Végül mivel távmérős topikban esik szó minderről ezért az előző hsz.-omban leírtak helytállóságához ragaszkodom, azaz nekem a géppel kötelező manuális szertatás is hozzátartozik fotózáshoz, persze csak amatőr-kezdő szinten.

Na, abban van az embernek szerepe. (öröme, nagyobb, nekem)

Ezt a digitben nem találom meg, de azért én is használom.

Bocs de a betűket összekavartam nagy igyekezetemben.

Előzmény: kttomi (2376)