Figyu !
(előrebocsájtom: tisztelem a tudásodat, amiből itt fórumon okulásomkra elémtártál nap mint nap, sok témában, és irigylem is)
NEM ÉRTETTÉL MEG !
Idéztél tőlem:
"...talán lőn fotó..."
amire így világítottál rá:
Ezt a bizonytalansági faktrort én személy szerint sok esetben kihagyom. Nem azért utazom el valahova vagy várom ki a megfelelő alkalmat hogy talán sikerül a felvétel, talán nem. Itt és most. Sok esetben lőni kell.
(nem adja vissza a rendszer a normál betűket, ez már nem idézet, sőt már így is maradt)
Nem kell lőni mindenáron, csak a digites korszak hozta meg ezt a lehetőséget olyan könnyelműségre teremtve lehetőséget, hogy "majd úgyis letőrlöm a kártyáról és annyi", vagy "majd PS-ben összejátszom a lényeget".
Ugyanakkor ezzel a lehetőséggel átnevelte az átlagfotóst tehetségtelen, magát profinak tituláló , kattogtató gépkezelővé, aki rábízza magát a gépébe beépített tudásra.
Na ebben az embernek nem sok szerepe van.
Végül mivel távmérős topikban esik szó minderről ezért az előző hsz.-omban leírtak helytállóságához ragaszkodom, azaz nekem a géppel kötelező manuális szertatás is hozzátartozik fotózáshoz, persze csak amatőr-kezdő szinten.
Na, abban van az embernek szerepe. (öröme, nagyobb, nekem)
Ezt a digitben nem találom meg, de azért én is használom.
Bocs de a betűket összekavartam nagy igyekezetemben.