szaki_pali Creative Commons License 2007.10.31 0 0 3263
A füvesítés kérdéséről lenne észrevételem. Nekem pl be van füvesítve. A hirtelen felindulásomat az váltotta ki, hogy egy nyárvégi zuhé után a felső szomszédtól lejővő víz térdig érő mély barázdát mosott végig a területemen. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Előtte próbálkoztam árokkal, (keresztben művelem a területet) stb de semmi nem segített. Ez viszont igen. Még nem volt olyan vihar a mi megmozdította volna a talajt. A párolgásban van valami, de hadd mondjam el szerintem nem jobban fogy a víz mint fű nélkül. Nem is beszélve a fű gyökérzetének elhelyezkedése és a szőlő györekének helyzete közötti különbségről. A gyakorlatban az a módszer terjedt el amikor váltogatva minden második sort füvesítették be az egyes műveletek miatt.
Én eddigi 3-4 éves tapasztalatomra alapozva azt mondhatom, hogy a gyakorlati életben nincs termésre gyakorolt hatása a fűnek. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy több érvet tudok felsorakoztatni mellette mint ellene. De ha 0:0 az állás akkor is (utólagos ésszel és tapasztalattal) a füvesítést választanám.
Előzmény: Törölt nick (3262)