Lehet, hogy nem vágom --- és tényleg --- és valószínű rosszul mondom el... Azt szerettem volna valahogy magyarázni, hogy a természettudományok esetén minden jelenség, amelyre megtalálták az összefüggéseket, a törvényszerűséget, mindig ugyanolyan módon működik. Tehát, ha a kénsavat vegyíted a vízzel, abból MINDIG kénsavoldat lesz. (a példa persze hülyeség). Vagy ha a 4-ből elveszel 2-őt minden esetben kettő lesz a végeredmény.
Ám ha a te horoszkópodban adott egy Mérleg Nap (tehát M. jegyű vagy), amely kap egy fényszöget (mondjuk) kvadrátot a Neptunusztól, és ugyanez adott az én képletemben is, attól még ez a fényszög más módon működik nálad és nálam. Persze csak olyan módon, a mi a két bolygó kapcsolódásának az analógiájába belefér.
Lehet, hogy ugyanettől a bolygóállástól én alkoholista leszek, te meg festőművész vagy kémikus... Ehhez persze ismerni kell a bolygók jelentéstartalmát, a jegyek jelentéstartalmát, a fényszögek jelentéstartalmát, és a fényszög által összefüggésbe kerülő horoszkópházak jelenségtartalmát.
Tehát erre írtam azt, hogy nem mérhető TUDOMÁNYOS módszerekkel.