Sziasztok, jó reggelt!
Chri ma reggel kórházba megy, a fül-orr-gégészeti ambulanciára. Teljesen úgy néz ki, mintha visszanött volna baloldalt a mandulája és az most tüszös lett. 4 éves korában operálták ki, de egy sebész barátunk szerint ritkán elöfordulhat, hogy visszanö. Nagyon aggódom, egy mandulamütét most igazán nem hiányozna, nagy kiesést is jelentene a tanulmányában.
Klárikám,mindjárt írom a pontos receptet. Fantasztikus finomakat föztél, gyönyörüen néz ki minden! Abban a füzetben amiben Tim Mälzer máglyarakása is van, olvastam egy pont ilyen ragacsos csirkeszárnyas receptet, már meg is vettem hozzá a szárnyakat, de megvárom míg Chri meggyógyul. Micsoda szépséges süteményekkel kényeztettek Benneteket! Melinaki írtó cuki a kis ruhájában, nagyon édesek vagytok együtt a képen;)
Lili, jól néz ki ez a pizza nagyon! Az én sütöm egyenletesen süt alulról felülröl, viszont a tepsi hátsó része sül meg elöbb.
Bécsi pörkölt/alchri:
60 deka marhahús, 40 deka hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 színes paprika / sárga,zöld, pisros/ 1 deci bor vagy víz, 40 deka krumpli, só, bors, pirospaprika,olaj
A marhahúst kockákra vágtam és az olajon egy lábosban megpiritottam. Amikor barna szaftja lett, rádobtam a karikára vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a fokhagymát. Jól összekevertem és 10-15 percig sütöttem. Utána füszereztem és beleöntöttem a bort. Lefedve 1 órát föztem. Utána beledobtam a kockára vágott krumplit és készre föztem.
alchri: több folyadékot igényelt, amikor a krumplit tettem rá, öntöttem egy deci vizet bele. Így is sürü leve lett. Nagyon finom!
Szép napot Mindenkinek!