Szia!
Nekem van egy hasonló, 2.0 V6 Xedosom, így kissé elfogult vagyok.
Röviden:
- elsőre drágának tűnhet, de HA jó állapotban van, karbantartották, AKKOR megér ennyi pénzt. lehet kapni már 4-5-600 ezerért is ilyen korú Xedosokat, de többnyire nem tartották karban őket.
- általában kevés a jó állapotú eladó, képről ez jó állapotúnak néz ki, de a kép csalóka, meg kell nézni
- utasoldali légzsák BIZTOS, hogy eredetileg nem volt a 93-as modellekben, az csak 95-től került bele gyárilag. persze utólag rakhattak bele (én is gondolkodom, hogy belerakom, egy műszerfalborítás cserével + némi vezetékezéssel (gyári) megoldható
- javaslom, hogy nézz be a Mazdaklub Xedos fórumára, van jópár oldalnyi hozzászólás, érdemes végigolvasni. Többen is írkálunk ott, többen kérdeztek már hasonlókat, mint Te. Pl az hozzászólásaimat, ha megnézed (nem kevés :D), van köztük olyan, ahol részletesen leírom, mire kell figyelni, megnézni vásárlás előtt.
itt érheted el a Xedos fórumot: http://www.mazdaklub.hu/forum/viewtopic.php?t=40&postdays=0&postorder=desc&start=0&sid=dc6f0ad6f1977ba66e13647ff27e6d4c
Az autóról: A V6 motor igazi kuriózum 2.0 kategóriában, gyönyörű hangja van, és van mögötte ~140 paci, elég jól viszi a gépet. városban 10 körül kajál (bp-i durva dugók) pályán ésszel haladva 7-8, száguldva 10 liter.
180 cm-mel elférek benne, magasabbaknak szűk lehet a fejtér elöl, és hátul is. nem kalapos autó, na :)
csomagtér nekem elég bőven, bár a nyílás a szedán forma miatt tévészállításra pl kicsi.
ha karban van tartva, és egy rommá törés után nem gányolt módon rakták össze, akkor nem sok gond van vele, kopó alkatrészeket kell cserélni. Kevés az olyan példán, ami még sérülésmentes ilyen idősen, főként azért, mert régen a biztosító jól fizetett rá.
ha töröd, drága az alkatrész hozzá, mert rikta típus, a kopó alkatrészek elviselhetőek, nem gondolom, hogy drágább lenne, mint más Mazdához. Nyilván, nem egy opel kategória, árak tekintetében.
mielőtt megveszed, tényleg érdemes alaposan átnézni, mert ha rendben van, akkor csodás élményben részesít, de ha tákolták, elhanyagolták, akkor a gatyádat rá lehet fizetni.
mire lennél még kíváncsi?