kirgizke Creative Commons License 2007.10.28 0 0 13608
No, akkor az előadás...
(Rozvány György: Marokkó, Jordánia, Szíria)

Őszintén? Hát, úgyis az építő kritikából tanul az ember. Már ha R. Gy. idetalál.

Te mondtad neki a fórum nevét Detty?

Szóval.

Az előadás első másfél órája: Rozvány Úr különféle elméleteivel ismerkedhettünk meg, átszáguldva különféle történelmi korokon, évszázadokon,helyszíneken. Nekem olykor nehezemre esett követni, pedig viszonylag hosszú ideig művelődtem (műveltek) ebben a témában.

Ja, és közben 0 kép, pedig úgy viszonylag nehéz kapcsolni, ha nem is látjuk miről beszélünk.

Az előadás utolsó 20 perce: projekorral végignyomtunk rengeteg, sajnos nem túl jó minőségű, régi felvételt. Képaláírás, mint a fehér holló. Akinek nem volt személyes élménye, az nem hiszem, hogy élvezte.

Persze az utolsó 20 percbe nem fért bele a 3 ország összes fotója, így mindig le lett lőve országonként félúton a dolog.

Személyes vélemény: a mondandónak sokkal összeszedettebbnek, a képeknek érdeklődésfelkeltőbbeknek kellett volna lenniük. A fotókat és a mondanivalót megfelelő arányban kell tálalni!!! Mivel nagyrészt nem Kelet-kutatók ülnek a közönség soraiban, így a témát is ehhez kellett volna igazítani: milyenek ezek az országok egy utazó szemével, s nem egy történész v. hobbytörténész szemével.

Én ez alapján az előadás alapján, nem biztos, hogy kedvet kapok bármelyik ország felkeresésére.

Ui.: az előadás utáni (magán)beszélgetés alapján Rozvány György sokkal szimpatikusabb emberré vált a szememben.

Kirgizke

Előzmény: detty21 (13605)