'reggelt!
Szolonok??? Na arrafelé nem igen van öttletem. Én most Győrben találtam egy szerelőt aki úgynézki hogy tudja is hogy mit csinál nem csak tapogatozik. Sajnos a munkafelvevő enyhén szólva nem áll a helyzet magaslatán.
Sima olajcserére mentem, és azért éppen Győrbe mert arra felé van mostanába dolgom. Na meg ugye mikor ha nem két héttel a garancia lejárta után halt volna meg a tolató radarom. Olajat én vittem , még jó mert ők több mint a dupláját kérték volna ugyan azért az olajért. Olaj szűrőt adták ők. Majd megkeresték a radar hibáját. Ezért fizettem 17 ezer valamennyit. Az olajcsere , és a szűrő ebből elenyésző összeg volt. Kiderült hogy az egyik szenzor ,halt meg . 22 ezer + festés+ munkadíj. Kérdem 30-ból megáll? Azt mondja a jóember hogy nem. A festésről annyit hogy akár én is lekenem , vagy lefujom, ezt a 1,5 cm átmérőjű szenzort. Beszerelni meg vagy 5 perc max.-ban.
Kérdezetem még hogy mennyiért szerelnének egy stekkert a csomagtérbe. A stekker ára 5 ezer, beszerelve 20-ból talán kijönne, mondja a nagytudású. Persze, persze ,mondtam még kicsit gondolkodom.:-)
A poén hogy az olajcsere periudust nem nullázták, vagyis szerintük igen csak éppen nem írja ki. Vissza mentem, azt mondja a nyagytudású, hogy ők vissza állitották. Kérdem akkor mért nem ír semmit. Menjek vele majd kiírja idővel. Persze én meg királyfi. Kérdezem mennyit menjek egynap, egyhét, egyhónap. Nemtudja, menjek. De ha mégsem javulmeg, akkor javítani kel. Na persze azért a majd 9 ezer FT/óradíjért. Mivel a szerelő akit hozzá engednék nyulni egyhét szabin van így majd csak aután megyek vissza ha ő dolgozik. Kiváncsi leszek a munafelvevő kifogásaira.
Szerintem nem lesz egyszerű menet, lélekben már készülök hogy lesz levelezésem a PH val, majd a DAS-t is bevonom a buliba. Nem a meló izgat,(azt meg tudnám oldani máskép is) csak az hogy így állnak a dologhoz. Ha felszámolták, csinálják meg.
A szerelő szerintem kap mondjuk bruttó 600-700Ft egy órára, tudom az épülett, meg az ingyenélők, meg a szerszámok, meg a fűtés , villany, víz. Akkor is qrvára sokallom ezt a rezsi óradíjat. Nálunk mindenki egy év alatt akar miliárdos lenni. Elszomorító. Aztán panaszkodnak, hogy nem megy hozzájuk az ügyfél. Talán előbb a hozzáálláson kéne változtatni, és aztán sírni.