Egy történetet szeretnék elmesélni, hogy más ne járjon így mint mi, ha kis kutyakölyköt vásárol.
3 héttel ezelőtt megtaláltuk a rég megálmodott kis fundi kölyköt, amit meg szerettünk volna vásárolni és még a pénztárcánknak is megfelelt.(80.000 Ft) Több heti keresgélés után végre voltak kölykök, amiket már el is lehetett hozni. Azonnal párommal a kocsiba ugrottunk és kb. 150 km-re a lakhelyünktől megláttuk Őt. Két kis kan kutyus volt a többi szuka. Nekünk mindenképp kan kutyus kellett, mert már a mennyasszonya ki volt választva.:-) Mondtuk a tenyésztőnek, hogy mi szeretnénk majd továbbtenyészteni a fundikat, tehát olyan adottságú kutyust keresünk. Rengeteg oklevél, champion díjjak lettek nekünk bemutatva ,teljesen megbízhatónak és hitelesnek tűnt a tenyésztő. Itt el kell mondanom, hogy mi teljesen kezdők vagyunk, bár volt nekem már ujfoundlandim aki 8 évvel ezelőtt elpusztult, de soha kiállításra még nem vittünk kutyákat, teljesen hobbi szinten műveltünk.
A kiskutya, akit kiválasztottunk nagyon szépnek tűnt. Mindjárt aznap haza is vittük. Két nappal később vettük észre, hogy a kutyának hatalmas köldöksérve van,(4 ujjnyi) egyből 2 állatorvoshoz is vittük, akik mind egyértelműen azt mondták, hogy nagyon gyorsan meg kell műteni a kutyust. Ez vele született „rendellenesség”,így a műtéti költséget a tenyésztőnek kell állnia, ilyen vételár mellett, mivel ezt nekünk mondania kellett volna. Azóta próbáljuk a 21.000 Ft-unkat visszakapni, amennyibe került a kiskutya műtéte, de a tenyésztő teljesen elzárkózik ettől, sőt már a telefonját is leteszi….(no comment) Ezek után felhívtuk a tenyésztő állatorvosát is, hogy mi erről a véleménye, mire ő azt mondta, hogy nekünk a tenyésztő elmondta ezt a „kis hibát”.Ami NEM VOLT IGAZ!!!!!!!!!
Igaz láttuk, hogy kicsit a pocijánál volt egy kis púp, de azt gondoltam, aranyszívem jól belakott. Azért döntöttem úgy hogy ezt a történetet a kutyás fórumokra megírom, nehogy más is így járjon, és ez már nem 21,000 Ft-tól van szó, hanem etikáról és becsapásról. A tenyésztő felajánlotta, hogy vigyük vissza a kutyust és ad helyette másikat, de ez nem színes tv, 2 nap alatt annyira hozzánk nőtt, hogy a világ pénzéért nem adnám oda senkinek.
A kennel neve Black Meat Loaf, kérek mindenkit hogy ezek után vigyázzon!!!!!