Régóta nem jártam itt (idö- és internethiány + amiatti frusztráció, hogy az idén semmi, de semmi nem sikerült), de most, mielött keseregve fölsorolnám, mi mindenböl nem lett semmi az idén, megkérdezném, hogy az alábbiakból még mi menthetö: üvegházban paprika, paradicsom, padlizsán teremhet/beérhet-e még vagy szedjem ki?
A karfiolok gyönyörü, óriási, dúslevelü növények lettek, - a közepükön mintegy 2 cm átméröjü karfiollal. Meddig érdemes várni rájuk? Mennyire bírják a hideget? Tegnap leszedtem egy csomó levelüket, hátha ez serkenti a "termésnövesztést". (Az egyiknek már a múlt héten leszedtem, az azót kétszer akkorára nött, mint a többiek.)
A piroskáposztát érdemes még kint hagyni? fog még nöni?
Tök, cukkini, istengyalulta tök az idén egy se termett, a hagymákat, fokhagymákat akkorának szedtem föl, ahogy ledugtam, a paradicsomok hitványak és betegesek, a másodvetésként vetett kukorica, kb 15 növény 7 db. kb 15 cm-es csövet növesztett apró vékonyka szemekkel. A paprika az üvegházban most fordult termöre, padlizsánt eddig nem láttam, most virágzik. A broccolik is óriásira nöttek, de alig hoztak "termést". Aztán mikor az egyik virágba borult, sietve kiszedtem a többit is:-(
Hát ezek miatt nem írtam olyan sokáig. Elégge elment a kedvem...