prokariota Creative Commons License 2007.10.25 0 0 118
Én sem nagyon sütögettem még, most volt a második alkalom. Először BL-55-ös
lisztből sütöttem, és már annak is örültem, hogy jó étvággyal meg tudtuk enni. Egy kicsit tömött volt, egy kicsit többnek sikerült, mint amit akartam, de azért mégis én sütöttem..A második alkalomra már variálni volt kedvem. A gép könyvében nem találtam krumplis kenyeret, csak utalást: a krumpli mennyiségével csökkenteni kell a liszt mennyiségét. Én így csináltam, és az első keverésnél rántás - féle lett a dagasztó edényben, és akkor próbáltam valami féle kenyér tésztát össze hozni belőle. Mondhatni sikerült viszonylag sok liszt hozzáadásával. Így, ha nem mondom az előzményeket, még azt is el lehetne mondani, hogy "jól sikerült". Rugalmas, kellő képpen lyukacsos, és ehető. Itt tőletek azt hallottam, hogy a víz mennyiségét kell csökkenteni a krumpli mennyiségével, így kissé tanácstalan vagyok. Az alap recepthez képest most akkor a vizet, vagy a lisztet kell csökkenteni. Szerintem lehet, hogy mind a kettőt..Ameddig egy frankó receptet nem hozok össze, addig a késleltetési időt nem tudom programozni. A célom pedig az lenne, hogy 70 dkg-os friss kenyér várjon reggel, amikor felébredek..Úgy gondolom, hogy jó krumplis kenyeret csak rétes lisztből lehet készíteni liszt adalék nélkül. Legközelebb ezt csinálom..De azért a Google-t is meg nézem..















































Előzmény: em zé (117)