Forma1-ről csak annyit, hogy a futam jó volt, én élvezettel néztem elejétől a végéig.
Aztán ma délután megnéztük a Felforgatókönyvet. Valóban elbűvölő film. Sőt! Számomra az utóbbi idők legjobb filmje. Egyszerűen annyira könnyed és mégis annyira mélyre hatol... és ezt a mélységet mégis leheletfinomat ragadja meg. Nagy élmény volt.
Utána voltam lent a kutyussal, de a hangoskönyv fejezetem (Tarzan eredetiben;-)) a végére ért, és nem volt meg a következő fejezet, aztán hallgattam zenét, akkor meg az elem merült le. De így is nagyon élveztem a lentlétet, a friss levegő, a hulló esőt...
Most újból kedvet kaptam az X3-hoz, ami egy zseniális játék, sőt talán jóval több is annál. Közgázon tizedennyire bonyolult döntési szimulációkon nyakoroltunk (mondjuk nem sok mindenki jutott volna el bármeddig is benne).
Örülök, hogy kellemes élményeket okoz Neked is a Lemuria (most értem el én is épp a Berik dalokhoz). Az én kedvenceim az albumról a Lemuria, az An arrow from the Sun és az Abraxas. Az elsőt élőben is többször hallottam már, és amikor legutóbb, a miskolci operafesztiválon Lori Lewis énekelte, az volt életem egyik legszebb zenei élménye.
Persze a decemberi koncertet ne úgy képzeld el, hogy szimfonikus zenekar lesz jelen, viszont a srácok nagyon jó hangulatot tudnak varázsolni a színpadra, és ha most is Lori Lewis lesz az énekesnő, akkor igazán szerencsésnek mondhatom majd azokat - akik velem együtt - ott lesznek.
Ha szereted a germán mitológiát, akkor talán a leginkább ahhoz közel álló Therion album a Secret of the Runes. Szintén egyedülálló dalok vannak rajta, talán a leginkább kiemelendő az én véleményem szerint a Helheim! (Bár ezt az albumot biztosan ismered, ha említetted a Summernight Cityt valamikor.)
Ha a Lemuriához hangulatában hasonló albumra vágy még, akkor a Sirius B-t hallgasd meg (igazából ez a kettő dupla albumként jelent meg).
És amit még a mai napra befejezésül ajánlok Neked az az Empryium együttes Songs of Moors and Misty Fields albumáról az utolsó, The Ensemble of Silence c. dal. Hallgasd meg, engedd át magad a hangulatának (talán legjobb volna sötétben)...
(Innen le tudod tölteni: http://www.comounhacha.cl/foro/viewtopic.php?t=9879&highlight=empyrium)
Jó éjt!