Na, eljött végre a vasárnap reggel is, és itthon vagyok, megnéztem a Forma1 időmérőt, úgyhogy van egy kis időm írogatni is.
Sajnos azonban fogalmazó hajlandóságom nem szárnyal éppen az egekben, de néhány dolgot meg szerettem volna osztani Veled, nehogy elfelejtsem őket mire legközelebb index elé kerülök.
Az egyik ilyen téma a Therion. Azt írtad, hogy ismersz tőlük régi albumokat. Nohát mit nevezünk réginek? A Lepaca Kliffoth nem hiszem, hogy elsőként elnyerte volna a tetszésedet, de én azzal bezárólag nevezem a Therion albumokat régieknek. Én a Thelit ismertem meg elsőként, és nem olyan rég jutottam el odáig, hogy nem volt elég belőle a másolt CD, hanem eredetit szerettem volna, támogatva ezzel az együttest. Meg is rendeltem a TherionStore-tól, és Christofer dedikálta is a borítóját (kérés nélkül!), nagyon örültem neki.
Szóval én 3 dalt ajánlottam volna Neked a Lemuriáról.
// félbeszakadt a hozzászólásírásom néhány órára;-) //
Viszont addig fel tudtam tölteni az ajánlottakat:
http://www.sendspace.com/file/9qlu1x
(ha leszedted, töröld kérlek: http://www.sendspace.com/delete/9qlu1x/equzu)
Ha esetleg egy élő koncertre is szívesen elmennél, december 12-én jönnek a PeCsába. Nem tudom, hogy budapesti vagy-e, ha nem akkor talán kevésbé csábító az ötlet.
Én mostanában olyan zenét hallgatok, amit vagy imád valaki, vagy a falra mászik tőle (nem, nem Fekete Pákó;-)), mégis van benne egy olyan érzelmi töltet, ami miatt annyira szívhezszóló számomra, hogy alig tudok meglenni nélküle; és miután az asszonykámnak is megmutattam - aki a Therion iránti rajongásomat osztja, de a metálzene más tájaira már kevésbé kalandozik velem -, hasonló érzelmeket váltott ki belőle is. A ne ítélj (csak) látszatra elv tökéletes példájáról van szó: King Diamond Puppet Master c. lemeze.
A múltkor említett Larry Niven könyv valóban nem igazán elterjedt, de ha egyszer összehoz vele a sors, ne hagyd ki!
A javasolt oldalról már olvasáskor kitaláltam, hogy mit takar. Éppen most hallgatom a zenéket.
Amiket a neurális hálókról és az idősorokról írtál, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Ha egyszer mentorként is igénybevehetem a segítségedet, rákérdezek majd, hogy milyen szakirodalmat ajánlanál így elsőre, de majd csak január környékén lehet aktuális. Addig ugyanis tanulnom kell (jönnek majd a vizsgák), maholnap fiam születik, úgyhogy nem lesz időm ennek szentelni magam még néhány hónapig. Utána viszont jól jöhet, mert egyrészt érdekel, másrészt jövőbeli terveimet akár klappolva kiegészítheti.
Tényleg csodálatos ez a zene, légiesen finom dallamokkal lengi be a fülemet... (mégha ez kissé képzavaros mondat is volt;-))