Kilátó Creative Commons License 2007.10.19 0 0 235

Én is teljesen egyetértek.

Sőt szintén láttam ilyen embert, aki hasonlóképp üzletelt... - ingatlanban.

Néhány ilyen ötlet a szakirodalomban is előfordul, pl. Robert Allen: Passzív jövedelemforrások vagy Dawson-Summey "hétvégi milliomos" könyvei. Ezeknek a módszereknek is az a lényege, hogy lényegesen többért adják el az ingatlant, mint amennyiért nem sokkal korábban vették (vagy nem is vették meg, csak a foglalót tették le) - tehát nem a szó klasszikus értelmében vett "befektetésből", hanem az üzletelésből származik a haszon. 

(Az egyik módszer pl. olyan alacsony árakat ajánlani a kiszemelt ingatlanokért, amelyeket 40-ből 39 eladó nem fogad el. A maradék egy eladó azonban úgy meg van szorulva, hogy belemegy az üzletbe, ezáltal pedig jelentős haszon keletkezhet. Summey-ék egyik könyvében még az is szerepel, hogy egyes "tanítványaiknak" egyszerűen nem volt pofájuk alkalmazni ezt az eljárást.)

Az ingatlan-árverésnél is ebből keletkezik a haszon (amennyiben sikerül elcsípni egy ingatlant a maffia mellett), ha ez egy összehasonlíthatatlanul jobb formája is az üzletelésnek.

Azonban ha a "befektetés" fogalmat az eredeti, klasszikus értelmében tekintjük, akkor szerintem szükségképpen igaza van directrixnek, hiszen meglévő ingatlanokon általában csak viszonylag lassan szokott bekövetkezni jelentős értéknövekedés (ha egyáltalán bekövetkezik).

Előzmény: gsmcoder (232)