tev3d3s#77
Sziasztok! Már korábban benéztem hozzátok, és lkáttam, hogy milyen lelkesedéssel csináljátok a "minden napi kenyerünket", és én is vettem a TESCO-ból egy BMO7-es kenyér sütő gépet, kevesebb, mint 10 EFt-ért, amivel az első sütés után igen meg vagyok elégedve!
Igazad van, a receptekben kevés a só, áés 1/2 kg liszthez legalább 1,5-2 kkanál só kell, tehát legalább 10 g. A recept rétes lisztet ír, én finom lisztet tettem helyett, BL-55-öt, az előirt száraz élesztőt is megvettem, de vettem friss élesztőt is, és ezzel csináltam az első kenyeremet: 1/4-ed része elég egy sütéshez, kb fél kg liszthez. Ezt könnyen le lehet szelni az 5 cm hosszúságú csomagolt élesztőből: Tollal bejelöltem 2,5 cm-t, és éles késsel a papirral együtt ketté vágtam, tehát negyedeltem, a maradékot vissza tettem a hűtőbe. Cukorból elég a kávés kanálnyi mennyiség /4 g/, olajból egy evő kanállal tettem bele /15 ml/. Elősször szendvics kenyeret sütöttem, pirítás nélkül, az alap recepttel, legközelebb az alap receptet csinálom, de gyenge pirítással. A dagasztó kar bele ragadt a kenyérbe, kihűlés után gyorsan kivettem, hogy nehogy elvesszen! További jó sütögetést!