kalmangg Creative Commons License 2007.10.19 0 0 252

Tömören: szerintem megérte!

Folyamatos, egyenletes meleg van egész nap szerintem valamivel kevesebb tűzifával mint amikor hagyományos kazánban tüzeltem. Naponta csak kétszer foglalkoztam a fűtéssel reggel és este.Gondom csak a kátrányosodással volt, de az megoldódni látszik a puffer beépítésével.

A puffer nemcsak a hatásfokot emeli hanem hőkiegyenlítő szerepet is játszik a rendszerben, csak egy jól beállított programozható szobatermosztát kell ami vezérli a hőelvételt.

A szállítóközeggel kapcsolatban passzolok én olajos megoldással nem találkoztam eddig.

Szóval két fűtési szezonnal a hátam mögött azt mondom megérte, de hogy melyik típus az igazi (VIGAS, ATMOS, KÜNZEL ..) azt nem tudom komolyan megítélni mivel csak egyet ismerek. Csak zárójelben jegyezném meg, hogy minden kazán idővel az "enyészetévé" válik, a faelgázosító kazánnal viszont nem kell a komplett kazánt cserélni elég a tönkrement alkatrészt (akár külön lehet venni csak kazántestet is, átlehet rá tenni a régi szigetelést, ajtót, vezérlést stb.). Így hosszútávon nézve is drágább a hagyományosnál de nem annyira!

Előzmény: szlaszlo77 (249)