Hogy mocskos, istentelen azt mondani, egyed vígassággal a te kenyeredet, és igyad jó szívvel a te borodat, mert immár kedvesek Istennek a te cselekedetid, hát te Salamont káromlod, tudod-e? Én tudom.
Két példaértékű vétked:
Te Jézust káromlod, mert nem tudod bevenni, ha úgy igaz, ahogy írva van, hogy Ő bort adott már ittas embereknek. Rágalmazod, Őt, hogy Ő itatta volna le a násznépet. Ez a te lelked mocska, ez legyen csak a te terhed. Jézus nem szorul védelemre, inkább majd te ...., ha egyszer utolér az ítélet.
A te fogyatékoságod, hogy képtelen vagy efogadni, hogy mindent szabad, ha nem is minden használ. A te vétked, hogy embereket megszólsz, miután szabadságukat kikémlelted. A te vétked, hogy lesel rájuk, faggatod őket, kelepcéket állítasz, fogalmazol, kérdésekbe bújtatott rágalmakkal nyilazgatod őket, és ha felelnek, kárhoztatod őket. Ez mocskos, ördögi módszer, ilyet egy tanítvány nem tett, ilyet csak ördögtől való emberek tettek.
Barátom, itt csak neked vannak mocskos gondolataid, nem mi megyünk mind szembe veled, te mész szembe mindazzal, ami jó.
A te fogyatékosságod, hogy nem ismered a Bibliát, csak kiképzőid kimutatásait, idézeteit. Én három, vagy négy alapvető tévedésedet megmutattam, megbuktál, mégis, el nem ismerted. Lám, most az én fórumkodásomat mondod mocskosnak. Jól van ez így, jól teszed, tedd csak, mert így súlyosabb lesz a te ítéleted. Amit meg is érdemelsz, amit kívánok is neked. Kell, hogy ismert, látható tetteid, ítéleteid legyenek, illik hozzánk a dolog, én bizony várom ítéletünket, az enyémet is, a tiédet is.