Sziasztok:)
Hozzánk megérkezett a hüvös ösz, rohamosan hült le a hömérséklet, be is borult.
Olyan jó olvasni, hogy terjed a karácsonyi láz, felölem az év minden hónapjában lehetne Karácsony;) Imádom!
Klárikám, jól hangzik az arany és a bronz együtt. Az idén lehet, hogy én meg a piros golyókat lógatom fel, bár ha megint az étkezöben lesz a fa felállítva, akkor a függönyhöz jobban menne a pasztell lila és rózsaszín, de lehet, hogy addig még lecserélem a függönyöket, majd meglátom.
Menün is gondolkodom már, még ki kell derítenem, hogy a vendégeim szeretik-e a halat. Férjem kikötötte, hogy egyszerü ételek legyenek, ö nem szereti a nagy menüket, így nem tudom kitombolni magam:(
Vica, helyesek a gyerköcök, biztosan örülnek majd a játéknak, jó Neked, hogy Te már legalább tudod, hogy mit ajándékozol, én még nem is gondolkodtam rajta.
Flixi, puszi, örülök, hogy jobban vagytok!
A leves nagyon finom lett, végülis nem föztem meg a paprikáskrumplit, sok lett volna, csak 3 banánt sütöttem ki a szokásos tésztában. Kísérlet képpen pár szem szölöt is beledobtam a masszába, nagyon finom lett.
Itt a recept, nagyon régen írtam be valamelyik topikba.
SÜLT BANÁN/ alchri:
4 banán, 1 csésze liszt, 2/3 csésze víz, 1 tk. sütöpor, só, cukor, olaj a sütéshez
A banánt nem túl vékony karikákra vágni. A lisztet a sütöporral, vizzel, sóval cukorral összekeverni, hogy egy palacsintatészta sürüségü masszát kapjunk.
A banánkarikákat egyenként egy villára szúrva megmártani benne és a forró olajban kisütni.
Most tudtam meg, hogy szombaton elutazom;)) Férjemék szerepelnek Donaueschingenben a modern zenei fesztiválon és szeretné ha én is mennék, nagyon szép vidék, sokat kirándulunk ilyenkor. Erdélyi barátnönk is jön a férjével és a lányukkal, ök nagy modernzene rajongók, vasárnap együtt ebédelünk a kedvenc olaszunknál. A koncertet megpróbálom végigszenvedni, nekem nagyon nem jön be a kortárs zene:(((
Szép délutánt!