Ne haragudj Aliz, de miért zavarnak ezek a képek?
Ez a valóság. Ez történik abortuszkor.
KÉnyelmetlen nézni? Azt elhiszem
Én nem vagyok vallásos, de bizony szerintem is emberölés az abortusz. Ugyanis, elvesszük egy ember lehetőségét arra, hogy megélje a saját örömeit, kínjait, fájdalmait, boldogságát. Ez tény. Nem lélek kérdése, hanem realitás kérdése.
Az, hogy a törvény mégis engedélyezi csakis azért van, mert még mindig szerencsésebb, mint a titokban elkövetett küretek, amelyekben a nők is meghalhatnak vagy meddővé válhatnak - ergo nem tudnak tovább szaporodni.
És még mindig jobb, mint a csecsemőgyilkosság -volt korszak, amikor ez volt a születészabolyás módszere -, mert társadalmunk a kialakult morál miatt azt már nem viselné el. Magysarul megint arról van szó, amit itt már valaki leírt: az törvényileg engedélyezett abortusz kevesebb kárral jár, mintha nem engedélyeznék.
Amiről a topik szól: az az igazság, hogy így elsőre meglehetősen kettős érzelmeim vannak. Egyrészt szerintem reális veszély az üzletiesedése az abortusznak, másrészt viszont beteg embereket lehet megmenteni. FEltéve, ha igaz, hogy ez tényleg segít.
Viszont, mivel még nem bizonyitott tény ez a dolog, idegen őssejt beültetése szerintem emberkisérlet kategóriába tartozik. Ez viszont már ujabb morális kérdést vet fel.
Egyszó mint száz, én jelenleg nem tudom eldönteni -szerintem kevés hozzá az infom, hogy ez a jelenlegi állapotában jó vagy rossz-e?