Tzp Creative Commons License 2007.10.17 0 0 51

"De csak ezert megtagadni a lehetoseget masoktol, akiknek az elete mulik rajta..."

Én nem mondtam, hogy megtagadnám, csupán azt, hogy erről dönteni nem az alapján kell, hogy most ez nekem jó-e vagy sem. Persze a dolog az egyénnek jó, ezért létezik, de az hogy engedjük-e közösségi érekek kérdése már.

"Egyebkent is dontsd el, hogy a dolog moralis aspektusa zavar esetleg vallasi(?) alapon, vagy az, hogy milyen visszaelesi lehetosegeket kinal szornyetegek szamara?"

A morális (nem vallási alapon) oldala az zavar, mert gyakorlatilag egy halottból szedünk ki dolgokat, de ha csak ez van, valószínűleg részemről engedélyezném.Épp amiatt, hogy a nyereség nagyobb, mint a veszteség.

A visszaélési lehetőségek miatt gondolom azt, hogy át kell gondolni, hogy ennek milyen következményei vannak. Érdekelté tenni az abortuszt az önmagában veszélyessé válik a közösségre, ha az őssejtek iránti igény átlépi a "nyersanyagtermelést". Elég csúnya szó erre. Jogi és etikai szabályok kellenek. Egyáltalán megbecsülni, hogy mi várható. Akár úgy szabályozni, hogy az ilyen intézmények által előállítot őssejtek száma jóval alatta legyen a "természetes" abortuszok során keletkező, potenciálisan alkalmas magzatokból kinyerhető őssejtek számának, így édektelenné tenni az illegális és célzott abortuszokat. Meg eleve azon gondolkodni, hogy más módszerrel el lehet-e kerülni az ilyen beavatkozást.

Előzmény: AronSatie (36)