alchri Creative Commons License 2007.10.17 0 0 3106

Flixi, szia:)

Lefotóztem Neked, hogy itt milyen füszervajakat kapni, meg egy fagyasztott füszerkeveréket is, mindkettöt a Lidlben vettem.

De ha nem kapsz ezekhez hasonlót, veszel egy teavajat, kicsit kint hagyod, hogy lágy legyen és összekevered egy kevés sóval, egy szétnyomott fokhagymával, apróra vágott petrzselyemmel, kaporral, snidlinggel, stb. Utána megint lehütöd és kis darabokban a hal hasüregébe teszed, meg a tetejére sütés elött.

Lányok, a mai ebédem csúcs finom volt és ráadásul megfelelt a Glyx diétának;)

Serpenyös kelkáposzta/alchri:

30 deka kelkáposzta csíkokra vágva, 3 deka bacon kockára vágva, 1 hagyma, 1/2 deci fehérbor, 1/2 deci víz, só, bors, 2 ek. tejföl, 1 ek. olaj

A szalonnát az olajon kisütöttem, majd a szeletekre vágott hagymát rádobtam és üvegesre pároltam. Utána beleszórtam a csíkokra vágott kelkáposztát, sóztam, borsoztam, kicsit piritottam. Leöntöttem a vízzel és a borral és lefedve puhára pároltam. Utána fedö nélkül kicsit sütöttem még és 1 ek. tejfölt kevertem bele. A tányéron szintén 1 ek. tejföllel tálaltam.

Chrinek egyszerüen a mélyfagyasztott tenger gyümölcseit egy serpenyöben felengedtem, kicsit pároltam, majd kifött spagettivel összekevertem.

Szép délutánt!

1. Kelkáposztás ebédem

2. Chri spagettije

3. Füszervajak és a zöldfüszer

Előzmény: flixotide (3104)