Kedves Maaancus
Én úgy tudom, hogy eddig a vérkérdésről volt szó, konkrétan a Cselekedetek 15:19-21. verseiről, melyben az apostolok a vértől való tartózkodásra szólítottak fel. Majd egyszer csak bekopíroztad a Zsidókhoz írt levél egy teljes részletét. Légyszíves mondd meg, hogy a Zsidókhoz írott levél melyik mondata, vagy verse az, amely üti azt a konrét felszólítást, hogy a pogányságból megtért keresztények tartózkodjanak a vértől. Valóban érdekelne, hogy melyik vers ez. De ne 100 verset idézz egyszerre, hanem csak egyet, maximum 3-t. Nekem csőlátásom van, én egyszerre egy, maxiumum 3 dologra tudok összpontosítani.
Néha otthon matekot tanítok. Adok egy feladatot, hogy pl. számítson ki a diák egy határozatlan integrált. A tanuló valahol elakad, aztán letér a jó útról, és rossz eredményt kap. Én minden egyes lépését végignézem, és ott, ahol konkrétan eltért, megmutatom neki, milyen hibát csinált. De úgy látszik, hogy te ezt másként csinálnád. Azt mondanád, hogy az eredmény rossz, majd bekopíroznád szegény diáknak Obádovics J. Gyula: Matematika c. könyvének az egész, integrálokról szóló fejezetét.
Most azonban már valóban érdekel, hogy szerinted miért semlegesíti a Zsidókhoz írott levél az apostolok egy korábbi kijelentését.