CBNora
2007.10.15
|
|
0 0
3460
|
Hát lehet, hogy szép idő lesz még hosszan, és folytatódik a szárazság, de ha nem lennénk így felszerelve fóliákkal, vége lenne a szezonnak. Az előrejelzésben szerplő -1 alapján -4-re számítottam, de -6 fok lett vasárnap reggelre (szokás szerint a melléképület ablakában). A szombat ennek megfelelően lázas munkával telt, leszedtem az összes sütőtököt (ami nem volt belenőve a kerítésbe), paradicsomot, a lopótököök egy részét, hogy egy fólia fölszabaduljon. Ezt átraktam a szivacstökökre, -4-ig a falon jó is lett volna a 2-3 réteg, de -6-nál persze megfagytak. A termés szerencsére nem löttyedt meg. A nagy cserépben lévő fagyérzékenyekre némi buborékfóliát és 2 réteg fátyolfóliát raktam, nem lett bajuk. A retkekre és a céklákra is raktam fátyolfóliát, sajnos szombaton már nem maradt idő tökéletesre megcsinálni, az ágyások szélét kicsit megviselte a fagy. Nagyon nem aggódom, mert tavaly direktbe kapták a -6-ot, csak nem ilyen hirtelen és kibírták. Tegnap aztán rendesen becsomagoltam, most nemsokára részben kibontom, hogy napozzanak is. Az almát is tegnap szedtük le. Tapasztalatból tudom, hogy -6 még nem árt, de féltem, hogy hidegebb is lesz. Leszedtem az összes lopótököt és szivacstököt is. Végül ma -6,3 lett. Lehangoló fagyott növényszag terjeng az egész kertben. Rengeteg dáliánk van, úgyhogy most nagyon ronda a kert, igyekszem hamar kiszedni őket. |
Előzmény: il1321 (3450)
|
|