Carolus58
2007.10.14
|
|
0 0
1050
|
Miért van az, hogy hiányoznak a kontrollvizsgálatok?
Azt, hogy Dr.Vámosi egy - érdekes- gyűjtést végzett, az vizsgálat ? Ennek a gyűjtésnek milyen kontrollja kellene legyen ? Újra végignéznie ?
Nem vagyok jártas etnográfiában, történeti földrajzban. De a magam korlátolt eszközeivel és egyes területek mély ismerete nélkül is sok hibát észrevettem és feltártam a térképeken. A kontroll sok fajta lehet: Pl. mielőtt lelkesen és amatör módon teletőmi a tamanás a térképéket vélt és helytelen módon magyaros kiejtésre torzított nevekkel, vette volna a fáradtásgot és megnézte volna, hogy annak a toponimiának mi a története, eredete, múltja. Pl. nem lett volna olyan amatőr, hogy modern, kb. 600-700 éve keletkezett szavakat rakott volna rá, vagy nem cseszte volna el azzal, hogy egy jelentéssel bíró arab szó spanyolos verzióját magyarosítja, ahol már az eredeti értelme sokszorosan eltorzult, ill. maga a toponímia kimutathatóan 711 utáni születésű. Sorolojam még? Túl "nagyvonalú", másszóval amatőr, tudáshiányos és elfogult módszertan jellemzi a tamanásokat.
|
Előzmény: kisharsány (1033)
|
|