Kedves Kisharsány,
Köszönöm a válaszokat.
Azaz, milyen jogon előlegezítek meg az eredményt?
Én, nem vagyok Tamana,csupán nézelődöm a térképeken, tehát e.sz.1.sz.: nem előlegezek meg semmit, de nem is tudok másról sem, ki bármely "eredményt" előlegzett volna. Én csupán a fejszöveget ismerem: Itt vannak bizonyos érdekes dolgok, összegyűjtötte-aki, nézze-aki, gondolkodjon róla-aki(ha akar) ennyi!
Egyrészt, pont az előző hozzászólásban pont erről volt szó: igen, vannak olyanok akik már eredményt hirdetek.
Másrészt nézd meg a Tamana-térképeket és azt látod, hogy tele vannak prekoncepciózus bele- és félremagyarázosokkal. Ebből párat én már felsoroltam. Egy példán keresztül szeretném megvilágítani, hogy miért tartom égbekiáltó módon prekoncepciónak a Tamana-kutatást: Varga szó megléte spanyol eredtű toponimiákban és a Varga szó magyar szakmai jelentése összevetése: A Tamana evidenciának tekinti, hogy a magyar Varga szó spanyol formái Kárpát-medence azonosak, azaz a magyar eredetét suggalmazza. Ehhez képest a két Varga szó között komoly eltérések vannak.
A Varga magyarul egy szakma. A Varga/Barga spanyolul egy földrajzi jelenség. Ha egy marslakó elé raknád a két magyarázatot, akit nem "fertőz meg" semmilyen nemzeti vakság, akkor igencsak jót röhög, azon, hogy a földrajzi fogalmat a szakma irányából akarod megmagyarázni.
AZAZ, mit látunk e jelenségben? PREKONCEPCIÓ alapján KM-azonos/magyar eredetű (kinek vérmérséklete és szándéka szerint), automatikusan felkerül a TANAMA térképre, publikálásra kerül a térkép a Neten és egyéb informális, formális fórumokon, közben pedig a KONTROLLVIZSGÁLAT elmaradt.
E példán keresztül folyamatban látod azt, amit én több kérdésben feltettem.
Amikor ezt bárki szóvá teszi, heves támadások, indulatok és gyűlölködések egyesek részéről, mert - érezhető - a koncepció/kutatás alapkérdését teszi kérdőjelessé a hiányosság feltárása.
folyt.