kisharsány Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1033

Ígértem, válaszolok:

Azaz, milyen jogon előlegezítek meg az eredményt?

Én, nem vagyok Tamana,csupán nézelődöm a térképeken, tehát e.sz.1.sz.: nem előlegezek meg semmit, de nem is tudok másról sem, ki bármely "eredményt" előlegzett volna. Én csupán a fejszöveget ismerem: Itt vannak bizonyos érdekes dolgok, összegyűjtötte-aki, nézze-aki, gondolkodjon róla-aki(ha akar) ennyi!

Miért van az, hogy hiányoznak a kontrollvizsgálatok?

Azt, hogy Dr.Vámosi egy - érdekes- gyűjtést végzett, az vizsgálat ? Ennek a gyűjtésnek milyen kontrollja kellene legyen ? Újra végignéznie  ?

miért van az, hogy hiányzik a más nyelvekkel való összevetés?

Ha Ő azokat a neveket gyűjtötte, melyek a KM.-ben is előfordulnak: milyen más nyelvvel kellett volna összevetni, és miért,ha a KM-ben nyelvtől függetlenül előfordulnak, némelyike többször, és több kapcsolatban is ?

Miért van az, hogy hiányzik az egyes toponimiák etimológiai vizsgálata, egészen a múlt ködébe történő visszavezetésig

Szerintem többeseké is hiányzik, de a múlt köde nem oly átlátszatlan, hisz ködevők vagyunk/vagyok

Miért van az, hogy hiányzik a magyar nyelv változásainak nyomon követése és azok összhangba hozása az egyes toponimiák etimológiai vizsgálatával?

Egy tényrögzítésnél mit is kell vizsgálni ?: Ott van-e ? olyan-e, az-e ? amit emitt látok ! nemde ?  Ahol kell, ott vizsgáltatik. pld.: Dr Padányi ezt írja: a Kiev elnevezés esetében nemzetközileg elismert, annak "kő"-ből való származtatása. (Ő viszont nem Tamanát vizsgált)

Miért van az, hogy e sok kérdőjel ellenére már a nagypublikum elé álltok és eredményt hirdetek?

Na, ez látod valóban érdekes kérdés: miért van, hogy a nagypublikum elé állunk, s Te eredményt hirdetsz, mikor "mi" még csak a nagypublikum elé "álltunk", s "mutattuk": nééd már mit "találtunk"? (a t.sz.1.sz. idézőjelei azt jelentik, hogy csak az érthetőség kedvéért használtatik, a sorok szerzője sehova nem állt, semmit nem mutatott, s semmit nem talált)

kisharsány

Előzmény: Carolus58 (1024)