Futóbolond54 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 340

"A vér viszont nem egy cselekedet."

Az igaz, viszont a "tartózkodj" az egyértelműen  egy cselekvést, történést kifejező szó, azaz ige.

Kevés egyértelműbb rész van a Bibliában, mint a vértől való tartózkodás parancsa. Azért tényleg nevetséges vagy. Szerinted az, hogy "tartózkodj a paraznaságtól", az egyértelmű, viszont a  "tartózkodj a vértől", az már homályos?? Miért?? Talán nem tudod mit jelent a vér?? Vagy "vér" kevésbé világos fogalom, mint a "paráznaság"?? (Én inkább fordítva mondanám.) Vagy talán a "vér" az egy szimbólum, viszont a paráznaság az egy konkrét dolog?? Egy parancsba lehet szerinted keverni a konkrétat a szimbólikussal?? Ez nem lenne félrevezetés?? Ez egy olyan parancs volt, amely konkrét emberekhez volt címezve??

A kőművesmester a következő parancsot adta. Fogjátok a talicskát, tegyetek bele homokot és vigyétek a keverőgéphez. A kőművesinas pedig ezt mondta. Tudom, hogy mi a talicska. Az egy konkrét dolog. Azt is tudom, hogy mi a keverő. Viszont a homok az csak valamit szimbolizál, úgyhogy nem csinálok semmit. :-))  

Előzmény: Törölt nick (338)