Látod most értelek. Sőt. Abban egyet is értek, hogy inkább másra költsék azt a rengeteg pénzt. Én pld. szívesen látnám, hogy valaki végre oda nyilatkozik, hogy pontosan ennyi és ennyi pénzt tudnánk a kampányra fordítani, de nem ezt tesszük, hanem elköltjük valami hasznos dologra. Véleményem szerint, a pártokat inkább a munkájuk alapján ítéljük meg, mint a kampányaik/reklámjaik alapján. (Sztem nem az az egy hónap kell, hogy döntsön.)
Azt viszont nem értem, hogy a pártok a költségvetési bevételeiken túl, honnan tudnak ennyi pénzt szerezni legálisan. Biztos van olyan, aki ezt érti, de én nem.
Ezen felül, hallottál már olyat, hogy mondjuk egy nagy vállalat vezetőjét reklámok alapján megítélve nevezik ki? Mert szerintem oda, csak a munkája megítélésén keresztül vezethet az út. (Persze normális esetben.)
Végül is rá kellene ébredniük a pártoknak, hogy nem reklámfogásokkal kell operálni, hanem hosszú évek korrekt, közjót előmozdító munkájával. (Nem kell leidealistázni. Tudom, hogy ez olyan, mint a fizikában az ideális esetben megjelölés.)