Én meg Lapaj kollégát ismerem és tisztelem. De ő sem szakember. Nagyon szereti az autósportot, de neki is rengeteg gondja volt a sofőrök felismerésével, és az autók megkülönböztetésével. Ezen felül, sajnos ő is ember. Így fordulhatott elő, hogy amikor Mansel Mogyoródon melléváltott - akkor még lehetett ilyet -, ő azt közvetítette, hogy valamire rámehetett, mert látta elrepülni a pályára került szemetet. (Na az volt a váltó, ami kirepült az autóból.)
Akit én nagyon sokra tartottam, az Frankl Andris volt, vagy nevezzük Andrew Frankl-nek, kinek hogy tetszik. (Az ő fia az egyik embere a Magyar 4-es bobválogatottnak.) Na ő aztán mindent tudott. Mindenkit ismert. Mindenkivel jóban volt. (És nem csak az RTL vezetőségével.) Ő gyakran ebédelt Eclestonnal, vagy Laudával, vagy akárkivel. Szerették az F1 világában. Mert úri ember volt. Igazi angol gantleman. Okos, és jó kommentárjai voltak, és akármilyen rémes és unalmas volt egy futam, élmény volt hallgatni. Ugyanis pld. ilyeneket mondott: Érdekes, hogy Michael milyen enervált ma reggel. Múlt héten voltam nála, akkor sokkal eltökéltebb volt. Emlékszem, mikor tavaly találkoztunk egy fogadáson....... És így tovább, és így tovább. (És a nála, az a lakását jelentette.)
Volt szerencsém Andrissal több ízben is találkozni. Mikor először bemutattak neki, nem fenhéjázott, hanem a munkájára koncentrált. (Track Talk Bp-en.) Aztán a szünetbe: Odajött, és mint egy kolléga, kikérdezett. Ki, mi, hogy, mikor, kivel, hol? És mikor egy évre rá találkoztunk a boxban, már mesziről integetett, és érdeklődött az az évi közös munkánk, és a hogylétem iránt. Aztán fordult egyet, és Hi Berni! kiáltással, szerényen ölelkezett össze Eclestonnal. Ő ilyen. Lehet, hogy ezért is nem láttuk évek óta?
A mostaniakat inkább nem szutykolnám. Megteszik ők maguk. Minden közvetítés alatt lealázzák saját magukat....