Nemo
2007.10.10
|
|
0 0
2797
|
"ahol ma jégpáncél borítja a felszínt, ott valamikor trópusi erdők voltak, ahol ma sivatag van, ott rendkívül gazdag növényzet uralkodott." - A trópusi erdők a sarkokra a kontinensvándorlás során kerültek. A mindenkori trópusokon, ha ezen a kis szélességi köröket értjük, nem volt jégkorszak, különben ma nem élhetnének trópusi állatok: egy feltételezett általános eljegesedéskor ki kellett volna halniuk az utolsó szálig. Az eljegesedéseknek tűrhetően ismerjük a déli határait: a mai Magyarország alföldjei pl. nem voltak jég alatt. Tengerszintre számítva valahol Lengyelországban húzódhatott a skandináv jégsapka déli határa, amit a felszíni viszonyok igazolnak. A Magas-Tátrában is voltak gleccserek, de az meg nem a tengerszinten van.
"Az is tagadhatatlan, hogy volt jégkorszak is.Gondolod, hogy ilyen mostoha körülmények az Özönvíz, pláne a bűnbeesés előtt léteztek? Te mikorra teszed pl. a jégkorszakot - nem az Özönvíz utánra...?" - Ha már engem unszol ken: én bizony nem tudom, hová tegyem, azon kívül, hogy a bűnbeesés utánra. És igen: az özönvíz előtt is létezhetett jégkorszak. A kend kreacionizmusának és a tudomány mai álláspontjának egybevetésével oda lyukadunk ki, hogy a legutolsó jégkorszak is előtte volt, s utána egy sem. |
Előzmény: Tafkó Birgut (2401)
|
|